Головна » 2014 » Березень » 7 » Тарас Шевченко і Київщина
10:10
Тарас Шевченко і Київщина
Під такою назвою 6 березня 2014 року у Васильківському міському Центрі дитячої та юнацької творчості відбулася міська краєзнавча конференція для учнівської молоді. Конференція проходила з нагоди 200-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка та з метою гідного вшанування пам’яті Кобзаря, збереження, вивчення та популяризацію його творчої спадщини, сприяння формуванню національної свідомості учнівської молоді, любові до рідної землі, готовності до праці в ім'я України. 

На конференції виступили: Личак І.С.,  завідувач відділом спортивного туризму та краєзнавства Комунального закладу Київської обласної ради «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини», Шагова О.П., директор науково – методичного центру відділу освіти Васильківської міської ради. «Київщина не залишається осторонь подій, присвячених двохсотрічному ювілею великого Тараса. І сьогоднішня конференція – одна з чисельних подій, якими цього року ми відзначаємо видатну для кожного українця дату», – наголосила Ірина Личак,. Також вона звернула увагу на необхідність заохочення юного покоління жителів Київщини до вивчення творчого наробка Тараса Шевченка. 

Учасники конференції – учні загальноосвітніх шкіл міста, вихованці Васильківського міського Центру дитячої та юнацької творчості, презентували авторське бачення життя та творчості Кобзаря. Капітоненко Яна, Бурлака Тетяна, Партоленко Алла та Слободянюк Наталія обговорили сучасні аспекти вивчення життєвого шляху Тараса Шевченка, а Шпильова Валерія, Барахтян Дана, Пасіка Марія поділилися досвідом дослідження художніх творів та поезії Великого Кобзаря. 

По закінченні конференції всім учасникам були вручені іменні сертифікати та історичний нарис «Життя і діяльність Феодосія Печерського», автори О. Бабич, О. Шекера. та за матеріалами конференції видано збірку тез науково – дослідницьких робіт. 
Все життя Тараса Шевчена було низкою випробувань. Не про багатьох можна сказати, як про нього: він зробив у житті свою справу! Щастя у житті було не для нього,- його чекало інше, посмертне щастя - слава…Тож і підсумком міської краєзнавчої конференції для учнівської молоді «Тарас Шевченко і Київщина» стало вшанування пам’яті Великого Кобзаря - покладання квітів до його пам’ятника. 


 
 
 
 
Переглядів: 473 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]