Головна » Статті » Інформація

Від Романа до Йордана

Як спекти пряника  «миколайчика»

 

4 склянки борошна, 2 яйця, 1 склянку цукру, 1 склянку рідкого меду, 2 ч. ложки соди, 2 ст. ложки олії, неповна склянка сметани або кефіру.

 

         Розтерти цукор, мед та жовтки. Додати легко збиті білки. До утвореної маси влити сметану, розчинивши у ній соду. Старанно все перемішати, додати олії. Наприкінці поступово додавати борошно, замішуючи тісто спочатку дерев’яною ложкою, а потім рукою. Тісто має бути таке як на вареники. Добре, якщо воно хоч би 6 годин постоїть у холодильнику.

         Корж розкачувати на стільниці, посипаній борошном. Вирізати формочкою «миколайчики», класти їх на змащений жиром лист на відстані 1,5-2 см один від одного. Випікати при температурі 170-180 С.

         Розмальовують «миколайчиків» люкером – білок, збитий із цукром-пудрою (на 1 білок – трохи більше півсклянки цукру-пудри). Щоб отримати різні кольори до люкеру додають харчові барвники.

(!) «Миколайчиків» треба розмальовувати заздалегідь, аби люкер на тістечку добре висох.

 

Медяники на ялинку

 

Півлітра цукру (або 250 г цукру і 250 г штучного меду), півлітра кислого молока, 3 жовтки, 3 ст. ложки олії, 2 ч. ложки соди погасити оцтом.

 

         Борошна для тіста потрібно стільки як і на вареники. Додати ваніль. Замісити тісто. Розкачати завтовшки 1,5 см і вирізати формочкою для печива різні тістечка: квіточки, сердечка, півмісяці тощо. Не забудьте й про дірочки на печиві, аби, затягнувши кольорову нитку почепити на ялинці. Готові медяники  змастити люкером.

         Люкер: Збити 3 білки із 200 г цукру-пудри до консистенції сметани.

 

Матеріали взято із збірки «Від Романа до Йордана»

 



Джерело: http://vasilkivcdut.at.ua/_pu/0/26247619.jpg
Категорія: Інформація | Додав: Admin (08.02.2015)
Переглядів: 338 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]