Головна » 2014 » Лютий » 16 » Відзначення 25-ї річниці виведення військ СРСР з Республіки Афганістан
06:57
Відзначення 25-ї річниці виведення військ СРСР з Республіки Афганістан
15 лютого в Україні відзначається День виведення радянських військ з Афганістану. Двадцять п’ять років тому останній солдат покинув афганську землю. Цього дня ми вшановуємо тих, кому довелося воювати в чужих країнах, з глибокою шаною звертаємось до всіх громадян України, яким довелося брати участь у локальних війнах та у врегулюванні воєнних конфліктів за межами нашої держави.  І президент України Віктор Янукович Указом від 12 червня 2013 року № 329/2013 оголосив в Україні 2014 рік Роком учасників бойових дій на території інших держав.
З метою вшанування громадян, які виконували військовий обов'язок на території інших держав та з нагоди 25-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан у Васильківському міському Центрі дитячої та юнацької творчості  з 10 по 16 лютого 2014 року проведено ряд заходів з вихованцями гуртків та творчих об’єднань, а саме:
1.    «Там, в Афганістані» - виставка - конкурс малюнків серед вихованців ЦДЮТ, переможцями якого стали: Тітов Андрій та Лисенко Станіслав, вихованці студії образотворчого мистецтва «Палітра».
2.    «Вогнем і полум'ям війни чужої охрещені, обпалені навік» - заняття мужності у зразковій школі писанкарства «Дивосвіт».
3.    «Час і досі не загоїв рану - цей одвічний біль Афганістану» - виховна година у творчому об’єднанні «Світ сувенірів» та студії «Дизайн одягу».
4.    Перегляд документального фільму «Афган... Возвращение» вихованцями ЦДЮТ та його  обговорення.
5.    «Афганістан – моя кривава рана», зустріч вихованців гуртків ВМ ЦДЮТ  з Неділько І.Л.,  учасником бойових дій у Афганістані.
6.    Покладання квітів до меморіалу загиблим воїнам – афганцям у м. Васильків.
7.    Участь вихованців ВМ ЦДЮТ у святковому концерті, присвяченому 25-й річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан.
8.    «Ми пам’ятаємо Афганістан» - бесіда з вихованцями зразкової студії дитячої естрадної пісні.
Ми шануємо героїзм і звитягу учасників бойових дій. Ми захоплюємося кращими людськими якостями тих, хто пройшов крізь інші держави світу з миротворчою місією, не посоромивши своєї честі та гідності. Там, на чужині, наші співвітчизники проявили мужність і професіоналізм. Їх високий гуманізм та милосердя з вдячністю та повагою згадують у багатьох куточках світу.  Ветеранам та родинам загиблих ми висловлюємо сьогодні шану і вдячність.








Переглядів: 321 | Додав: cdut | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]