Головна » 2014 » Лютий » 28 » Уклін тобі, Тарасе!
19:09
Уклін тобі, Тарасе!
Під такою назвою 27 лютого у Васильківському міському Центрі дитячої та юнацької творчості відбувся  дитячий конкурс читців-декламаторів, присвяченому Ювілею Т.Г.Шевченка. Позмагатися у  виконавській  майстерності  виявили бажання   52 вихованці  з різноманітних гуртків, студій та творчих об’єднань за чотирма віковими категоріями.   До уваги журі та глядачів була представлена поезія  Великого Кобзаря  або твори інших авторів, у яких відображається ставлення до  його творчості.

Приємно було спостерігати за дітьми на сцені, тому що кожен  вирізнявся серед інших своєю творчою самобутністю і артистизмом. Дитячі виступи були багатогранними, пронизаними великою національною ідеєю та наповнені високим духовним змістом. Нелегким було завдання для членів журі – виявити кращих з кращих, та все ж таки, переможцями стали Пухляк Богдан, вихованець школи-студії Малюк», керівник Хабанець Світлана Василівна; Онопрієнко Вероніка, Каденко Вікторія – Зразкова студія дитячої естрадної пісні «Лілея», керівник Бобир Алла Олександрівна;   Устенко Володимир – гурток «Театральний калейдоскоп», керівник Цупка Ольга Миколаївна; Бугай Іванна – Зразкова школа писанкарства «Дивосвіт», керівник Турукіна Леся Володимирівна.  У переповненій залі діти та батьки оваціями вітали двох вихованців, що отримали  гран-прі: Неділько Артем- ІІ вікова категорія – Зразкова студія дитячої естрадної пісні «Лілея», Коваленко Руслана - ІІІ вікова категорія  – студія дизайну одягу «Фешн-стиль», керівник Гуллер Наталія Олександрівна.          
Під час конкурсу всі учасники мали змогу побувати у віртуальних екскурсіях по життєвому і творчому шляху Кобзаря, що підготували вихованки школи офіс-менеджерів «Надія», керівник Головко Ірина Олександрівна. 
Бурлака Тетяна - вихованка творчої майстерні  «Світ сувенірів», керівник  Чепурда Лариса Володимирівна, ознайомила   присутніх з цікавими сторінками долі Т.Г.Шевченка, коли він бував на Васильківщині і як згадував про нашу місцевість у своїх творах «Наймичка» та   «Прогулка с удовольствием и не без  морали». 
Додала урочистого настрою виставка дитячих малюнків «Шевченківський вернісаж», яку створили юні художники студії образотворчого мистецтва, керівник Демченко Ярослава Ігорівна. 
Директор  Центру дитячої та юнацької творчості Слободянюк Тетяна Андріївна вітала всіх учасників подарунками на згадку, а переможцям конкурсу    вручила  дипломи та збірки віршів славного поета  під назвою «Кобзар».
Минуло 200 років, але й нині  слово Тараса живе серед нас, бо саме він відкрив світу національне буття українців, виконавши  свою історичну місію генія і національного пророка. Це справжній приклад для прийдешніх поколінь.  

Антоніна Розумнюк, заступник директора
 Васильківського міського Центру дитячої та юнацької творчості
 

 

 

 

 

 

 


Переглядів: 448 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]