Головна » 2018 » Березень » 20 » Світова велич Кобзаря
09:12
Світова велич Кобзаря

16 березня 2018 року у Васильківському міському центрі дитячої та юнацької творчості відбулася міська конференція для учнівської молоді,  присвячена 204-й річниці від дня народження Т. Г. Шевченка.

Робота конференції проходила за такими  напрямами:

  • постать Т.Г. Шевченка в літературній творчості юних поетів, письменників, декламаторів (номінація «Декламування віршів»).
  • постать Т.Г. Шевченка в творчості юних художників(номінація «Образотворче мистецтво»);
  • мотиви Шевченкових творів – джерело народної та літературної пісні(номінація «Пісенна творчість»).

У конференції взяли участь учні 1-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів, вихованці ВМ ЦДЮТ, які дослідили і розкрили всі напрями конференції.

З вітальним словом до учасників конференції звернулися О.П.Перинська, секретар міської ради та Л.О. Козак, начальник відділу освіти Васильківської міської ради А.Т. Марущак громадський діяч ,почесний громадянин м. Василькова та Т.М.Залізна науковий співробітник Краєзнавчого музею м. Васильків які зазначили, що творчість Шевченка є духовною основою формування сучасної української нації. Для українців усіх поколінь він є потужним джерелом національної свідомості, символом України.

         Учні шкіл та вихованці ВМ ЦДЮТ читали вірші геніального поета та свої власні, виконували пісні, на слова Т. Шевченка, підтверджуючи, що творчість  Великого Кобзаря є актуальною і сьогодні, його слова є пророчими.

За результатами  конференції було прийнято резолюцію.

         Підсумком  конференції  було нагородження сертифікатами відділу освіти Васильківської міської ради всіх учасників конференції.

 

 

Категорія: Новини | Переглядів: 221 | Додав: Redaktor | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]