Головна » 2015 » Квітень » 29 » Пам’ятаємо минуле, заради майбутнього
08:07
Пам’ятаємо минуле, заради майбутнього

28 квітня 2015 року на базі Васильківського міського центру дитячої та юнацької творчості відбулася міська краєзнавча конференція учнівської молоді «Шляхами подвигу і слави», присвячена 70-й річниці Перемоги над нацистськими окупантами й завершення війни у Європі. Учасниками заходу стали юні краєзнавці, члени пошукових загонів загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів міста.  

         Під час конференції було заслухано доповіді юних пошуковців. У розділі «Друга світова війна у долі моєї родини» представляла свою роботу Шершньова Анастасія, учениця 8 класу Васильківського навчально – виховного комплексу №4 – «Знаю! Пам’ятаю! Горджуся!». «Ветерани вулиці Котовського», саме таку назву має пошукова робота вихованців пошукового клубу «Пам’ять» ВМ ЦДЮТ, яку представляла Бурлака Тетяна. «Здобуто у боях за Батьківщину: історія однієї нагороди» - саме у цьому розділі презентував свою роботу Куліненко Сергій, учень  Васильківської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 – «Вічно молодий солдат». «Вчителям – ветеранам присвячується… Книга пам’яті» - такою була тема роботи вихованців пошукової групи «Веселкова країна» загальноосвітньої школи І – ІІІ ст.. №3, яку презентували Яценко Єлизавета та Дзюбенко Катерина. До уваги слухачів була представлена пошукова робота учениці загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів №7 Порохні Анни «Комбат С.В. Хохряков». «Лети же, соколе, далеко у степи…» - під такою назвою презентували свій виступ учениці загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів №8 Солоденко Дарина та Щербина Наталія. Про нелегку долю «дітей війни» розповіла учениця загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів №6  Кернер Аліна «Побачене очима, розказане із боллю». Пошукову діяльність учнів загальноосвітньої щколи І – ІІІ ступенів №9 презентувала Коваленко Крістіна – «Знаємо, сумуємо, пам’ятаємо!». Про пошукову та просвітницьку роботу Музею Слави загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів №2 розповіла Веремій Яна.

         Ще більше про початок війни присутні дізналися зі слів очевидиці – Василюк Тетяни Василівни, «дитини війни».  Свої спогади про те,  як члени її родини і вона сама, одинадцятирічна дівчинка, зустріли початок війни, Тетяна Василівна виклала у власному вірші «Спогади далекого дитинства».

         Від імені воїнів АТО перед юними краєзнавцями виступив майор Збройних сил України Грамарчук О.Л. Він поділився своїми враженнями тих подій, що зараз проходять на сході нашої країни та подякував дітям за їх пошукову  роботу.

По закінченню роботи конференції юні краєзнавці отримали сертифікати учасників міської конференції учнівської молоді «Шляхами подвигу і слави».

Конференція засвідчила, що сьогодні, коли знову настали складні часи для України, героїзм наших дідів і прадідів, на якому виховувалось не одне покоління школярів, проріс у їхніх душах і дав плоди. Свідченням цьому є мужні патріоти Майдану, відважні бійці АТО.

Діти, які сьогодні брали участь у конференції, – це теж справжні патріоти України. Саме їм будувати Україну – сильну, неподільну і з щасливими людьми. Тому девізом пошукової роботи учнів та вихованців міста завжди були слова «Пам’ятаймо минуле заради майбутнього».

Переглядів: 452 | Додав: Redaktor | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]