Головна » 2010 » Липень » 3 » Мріяти, винаходити, творити
08:13
Мріяти, винаходити, творити
Усе в житті починається з малого.
З зернини виростає тугий колос, з краплини починається ріка, з посмішки— радість, а з любові - добро. З маленьких перемог і радощів—великий успіх. 
Чи ж так думають наші діти? Талановиті, незвичайні діти славного Василькова.

Васильків — багатий і співучий край, де талантів, як барвінку навесні, і кожна дитина по-своєму унікальна й цікава. Хтось залюблений у книгу, хтось марить точними науками, а хтось дзвінким співом і веселими танцями може розворушити численну юрбу, викликати на похмурих обличчях посмішки. 
І не випадково поспішають вони у Васильківський міський Центр дитячої та юнацької творчості, де панує аура добра, спілкування, підтримки, любові і віри.

Тут для них створено всі умови: можна творити, малювати, танцювати, декламувати, співати і шити, а ще — просто мріяти. Наприклад, про райдужне майбутнє. І не просто помріяти, а свою мрію втілити в життя.То хто ж вони, паростки рідного краю? Протягом 2005-2006 р.р. чимало досягнень було на рахунку гуртківців та творчих об'єднань ЦДЮТ в обласних та Всеукраїнських конкурсах.




Вихованки секції екскурсоводів пошукового клубу "Пам'ять" Олена Хібовська та Яна Розумнюк посіли ІІІ місце у обласному етапі Всеукраїнської історико-географічної експедиції учнівської молоді "Сто чудес України".

Гуртківці фотокіностудії "Васильків" Максим Михайлов та Яна Розумнюк стали лауреатами ХІІ Міжнародного фестивалю дитячої творчості, телебачення та преси "Золота осінь Славутича-2005".

Вихованки зразкової школи писанкарства "Дивосвіт" Юлія Іванова та Юлія Сутко посіли ІІ місце у І Всеукраїнському конкурсі "Воскресни, писанко!".

Вихованки зразкової студії дитячої естрадної пісні "Лілея" Алла Бобир та Яна Юрковська посіли І місце, Олена Кривша, Анна Кравчук та Юлія Шаран — ІІ місце, Ірина Ходос, Настя Копилова та Яна Розумнюк — ІІІ місце у Міжнародному фестивалі "Мистецтво і дружба", м. Варна у Болгарії.

І місце в обласному етапі Всеукраїнського конкурсу "Космічні фантазії" посіли вихованки Олена Хібовська та Яна Розумнюк. 
ІІ місце у цьому ж конкурсі посіли Аня Бардис та Юрій Мойсеєнко.

Вихованки театру мод "Ренесанс" посіли ІІ місце в обласному фестивалі дитячих та молодіжних театрів мод.

Народний хореографічний колектив "Веселка" отримав Гран-прі в обласному фестивалі-конкурсі дитячих хореографічних колективів "Терпсихора запрошує…".

Вихованці фотокіностудії "Васильків" посіли ІІ місце у Всеукраїнському конкурсі-змаганні юних фотоаматорів "Ми діти України" та фестивалі дитячого кіно та телебачення "Веселка".

Маємо чому порадіти. Приємно, коли разом з дітьми в Центр поспішають їхні батьки та друзі. Бо тільки разом можна досягти успіху.

З метою всебічного розвитку дитини у Центрі дитячої та юнацької творчості вже 14 років працює школа-студія "Малюк" для дітей віком від 4 до 6 років. 
Її головним завданням є виховання та навчання дітей, розвиток їхніх природних здібностей, соціальна підготовка дитини до життя.

Діти отримують знання за такими курсами: розвиток мовлення, англійська мова, цікава математика, комп'ютерна творчість, образотворче мистецтво, музика і співи, основи логіки, дитина і природа та музично-рухова діяльність. 
Заняття проводяться в ігровій формі, що допомагає розвивати зацікавленість до навчання. Крім традиційних занять, педагоги проводять з дітьми свята, концерти, святкові ранки, змагання, ігри-вікторини, ставлять міні-опери, казкові вистави, організовують поїздки в театри м.Києва.

У Центрі багато уваги приділяється допрофесійній освіті, адже основним завданням роботи ЦДЮТ є спрямування підростаючого покоління до вибору майбутньої професії. У цьому напрямку створена школа офіс-менеджерів "Надія", де діти навчаються комп'ютерній грамоті, діловому мовленню та отримують посвідчення, яке дає змогу вже після закінчення школи знайти роботу.

Також вже 10 років працює студія "Дизайн одягу", де діти проходять курси моделювання, малюнку, крою та шиття. Дуже приємно, коли наші вихованці ходять у власноруч виготовлених спідницях, брюках, блузах, а також влаштовують покази мод для гуртківців ЦДЮТ.

Вихованці творчої майстерні "М'яка іграшка" просто закохані в свої витвори. Самі конструюють їх та шиють, створюють власні моделі. А про вихованців гуртка "Художнє набивання на тканині" кажуть, що вони роблять рукотворне диво. 
Для юних фантазерів є гуртки "Вироби з солоного тіста" та "Сувенірний", де вони у своїх виробах можуть втілити найзаповітніші мрії та фантазії.

Також велика увага приділяється роботі з дітьми-інвалідами. У Центрі вже 10 років функціонує клуб сімейного спілкування "Довіра", в базі даних якого біля 50 дітей з обмеженими можливостями. Такі діти є майже в кожному гуртку чи об'єднанні, а з тими, хто не може відвідувати заняття, наші педагоги займаються вдома.

Кожного року для дітей-інвалідів проводиться фестиваль "Повір у себе", де вони можуть продемонструвати свої роботи на виставці, а таланти — у святковому концерті. 
Також клубом організовуються поїздки, екскурсії, розважальні програми. Адже ми впевнені, що кожній дитині потрібно дати можливість самовизначитися у житті, не залишитися на узбіччі.

Можна з упевненістю сказати: поки діти малюють, танцюють і співають, розвиватиметься українська нація, доки наших малюків цікавить мистецтво, у нас є майбутнє.
А діти — це і є наше майбутнє і тільки їм засвічувати зорі нових перемог і прославляти рідне місто.

Директор ЦДЮТ 
Т. А. Слободянюк
Переглядів: 640 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]