Головна » 2014 » Липень » 24 » Естафета пам’яті
07:10
Естафета пам’яті

      Ніколи не забудуть нащадки тієї відваги і сили духу, що проявили наші діди й прадіти визволяючи рідний край від фашистів. Вічна пам’ять і шана героям Великої вітчизняної війни! Тож і  юні вихованці гуртка «Фантазія» Васильківського міського центру дитячої творчості долучилися до естафети пам’яті, здійснили краєзнавчий маршрут пам’ятними місцями, які присвячені подіям Великої Вітчизняної війни. На кожній з численних пам’яток Василькова ми схиляли голови і вшановували пам’ять наших  героїв.

       Стартувала естафета  від меморіалу Слави на вул.Соборній. Дуже вражають гранітні плити та викарбуваний безкінечний список на них тих, хто поклав своє життя за Батьківщину. На могилі Виноградова С.М. та Кондратенко Л.А.  ми звернули увагу на  пса, що покірно лежав поклавши голову на холодну землю, ніби свято оберігаючи це місце. Далі ми рушили до могили двічі  героя Радянського Союзу Хохрякова Семена Васильовича, що знаходиться в живописному і святому місці на території собору. Там діти поклали квіти до могили.  Наступними були могили  двічі героя Радянського Союзу Головачева Олександра Олексійовича, що знаходься в центрі міста, невідомого солдата, льотчика-штурмовика Кривова Миколи Олександровича, пам’ятні знаки радянським солдатам загиблим в боях та двічі героя Радянського Союзу Лавриненкова Володимира Дмитровича, його ім’я присвоєно військовому містечку  нашого міста. Велич та тиша цих місць таїть  в собі спогади про буремний час  рідного краю.

       Серця дітей були переповнені почуттями гордості і шани та водночас туги за тими, хто віддав своє життя за наше мирне майбутнє.

       Завжди пам’ятатимемо відвагу героїв 1941-1945рр

 

 

 

Переглядів: 332 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]